Britisk politi anholder ni mistænkt for terror

Ni mænd er blevet anholdt og mistænkes for terrorisme i Storbritannien. De er mistænkt for at være del af en igangværende operation, der er relateret til islamistisk terror.

De er blevet anholdt af en aktionsstyrke torsdag, og anholdelsen sker ikke som svar på en umiddelbar trussel, lyder det ifølge en erklæring fra politiet.

En af de anholdte er angiveligt Anjem Choudary, der er kendt som en radikal islamist, der tidligere har besøgt København for at holde en tale om at etablere en dansk afdeling af sit netværk ved navn Islam4dk. Han talte om at gøre "Christiansborg til Muslimsborg", skriver Jyllands-Posten.

Han er desuden mistænkt for at være involveret i at sende unge mennesker til Syrien for at kæmpe for militante grupper. Endnu har politiet dog ikke offentliggjort identiteterne på de ni anholdte.

Mændene blev anholdt på en mistanke om et tilhørsforhold og støtte til en organisation, der er forbudt i henhold til lovgivning om terrorisme.

I en erklæring fra politiet hedder det, at "anholdelserne og ransagningerne er en del af en igangværende undersøgelse af islamistisk relateret terrorisme og er ikke et svar på nogen umiddelbart offentlig sikkerhedsrisiko".

Mændene er mellem 22 og 51 år og er i forvaring på stationer i det centrale London. BBC News skriver dog, at mændene er mellem 22 og 47 år.

En række boliger og virksomheder er ved at blive ransaget i det centrale London. 11 i det østlige London, en i det vestlige, fem i det sydlige London og en i Stoke-om-Trent.

I sidste måned hævede Storbritannien sit internationale trusselsniveau til det næsthøjeste, som er graden "alvorlig". Det betyder, at et angreb anses for meget sandsynlig.

Premierminister David Cameron har sagt, at Islamisk Stat (IS) betragtes som den største sikkerhedsrisiko nogensinde for landet.

Natten til torsdag dansk tid sagde David Cameron på FN's Generalforsamling i New York, at Storbritannien er klar til at deltage i militæraktionen mod IS i Irak med luftangreb.

Han vil derfor bede om parlamentets godkendelse fredag.

- Mit budskab i dag er enkelt. Vi står overfor en ondskab, som hele verden må forene sig imod. Storbritannien vil tage del i dette, sagde han.

Det første luftangreb mod Islamisk Stat i Syrien fandt sted tirsdag. Det åbnede et nyt kapitel i kampen mod den slagkraftige, ekstremistiske organisation.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip