Britisk politi anholder yderligere to for terror-relation

Yderligere to mænd er fredag blevet anholdt som del af en operation, der skal sætte ind mod islamistisk relateret terror.

Torsdag blev ni mænd anholdt, da de mistænkes for terrorisme i Storbritannien. De menes at være del af en igangværende operation, der har forbindelse til islamistisk terror.

De to mænd er ikke navngivet. Den ene af de to anholdte er 33 år, mens den anden er 42 år.

- Disse anholdelser og ransagninger er del af en igangværende undersøgelse i islamistisk relateret terror og er ikke svar på nogen umiddelbar offentlig sikkerhedsrisiko, lyder det i en erklæring fra britisk politi.

De nye anholdelser sker, mens Storbritannien gør klar til at godkende premierminister David Camerons planer om at slutte sig til amerikansk-ledede luftangreb mod Islamisk Stat (IS) i Irak.

En af de ni anholdte fra fredag er angiveligt Anjem Choudary, der er kendt som radikal islamist.

Han har for nylig besøgt København for at etablere en dansk afdeling af sit netværk ved navn Islam4dk. Han talte om at gøre "Christiansborg til Muslimsborg" i et interview med DR's Deadline.

I sidste måned hævede Storbritannien sit internationale trusselsniveau til det næsthøjeste, som er graden "alvorlig". Det betyder, at et angreb anses for meget sandsynligt.

Torsdag kom det frem, at Irak har modtaget pålidelige efterretninger om, at Islamisk Stat har planer om at angribe undergrundsbaner i Paris og amerikanske storbyer.

Det er dog ikke bekræftet af andre.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip