Britisk politi: Bøger i Mansour-sag bryder terrorlov

Tre bøger udgivet fra Danmark af islamisten Sam Mansour strider mod den britiske antiterrorlovgivning.

Det er i hvert fald opfattelsen hos anklagemyndigheden i Storbritannien, fortæller Keith Verralls fra New Scotland Yard, kriminalpolitiet i London, torsdag ved Retten på Frederiksberg.

Her sidder Mansour, der også går under navnet "Boghandleren fra Brønshøj", tiltalt for at tilskynde til islamistisk terror ved at udbrede tekster og lydfiler, som hylder terrorisme. En anklage, som han nægter sig skyldig i.

Keith Verralls er kaldt til Danmark for at vidne, da sagen mod Mansour udspringer af en britisk efterforskning rettet mod den islamistiske prædikant Abu Qatada.

Abu Qatada har gennem en årrække udgivet talrige skriverier, der hylder voldelig jihad.

Om en af de bøger, som indgår i den danske sag, og som Mansour er tiltalt for at have udbredt, siger Verralls:

- Ud fra alle de værker af Abu Qatada, som jeg har læst i oversættelse, er det klart det, der stærkest opfordrer til terrorisme, fortæller Verralls, hvis vidneudsagn bliver oversat af en tolk.

Keith Verralls har i Storbritannien stået for udarbejdelsen af en erklæring, hvis formål er at afdække, hvorvidt Abu Qatada kan tiltales for overtrædelse af terrorlovgivningen.

Det er i forbindelse med det arbejde, at efterforskerne ved Scotland Yard rettede blikket mod Danmark, da det viste sig, at Mansour har været involveret i distributionen af Abu Qatadas bøger.

Efter at være blevet spurgt af Mansours forsvarsadvokat, Thorkild Høyer, understreger Verralls, at Abu Qatada ikke er dømt for overtrædelse af den britiske antiterrorlovgivning i forbindelse med de udgivelser, som sagen drejer sig om.

- Det er politiets og anklagemyndighedens opfattelse, at det er et brud på terrorloven, fortæller Keith Verralls.

Sam Mansour blev i 2007 idømt tre et halvt års fængsel i en lignende sag, som også handlede om, at forskelligt materiale, som blev distribueret via hans forlag, tilskyndede til terror.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip