Britisk presse: Fair straf til Suarez

Liverpool-spilleren Luis Suarez' rekordstraf på ni landskampes karantæne og udelukkelse for al fodbold i fire måneder for at bide en modstander for tredje gang i sin karriere er helt fair.

Det mener de britiske aviser. Straffen er hård, men den er i orden, lyder analysen.

- Han vil give andre personer skylden, selvfølgelig. Det gør han altid. Den britiske presse, den italienske presse, de italienske spillere, hele verden, sin kone, skriver sportsredaktør på Mirror, Oliver Holt, som blot konstaterer, at Suarez selv er skylden i skandalen.

Uruguay-spilleren, som end ikke må træne med Liverpool de næste fire måneder, fik karantænen, efter at han i tirsdagens VM-kamp mod Italien bed modstanderen Giorgio Chiellini i skulderen.

Både som Ajax- og Liverpool-spiller har Suarez tidligere i karrieren fået karantæner for at bide en modstander - på henholdsvis 7 og 10 kampe.

Den britiske presse er enig i, at karantænen er "brutal" for Liverpool og klubbens ambitioner om at blande sig i mesterskabskampen igen.

- Suarez færdig ved VM...og Liverpool, lyder det i Daily Star, mens The Guardian på forsiden skriver: "Et bittert bid: Suarez i karantæne for fire måneder".

The Sun vurderer, at Suarez' markedsværdi er faldet med 25 millioner euro, svarende til 187,5 millioner kroner, så Liverpool vil ikke få fuld valuta for klubbens topscorer, hvis han skal sælges.

The Daily Telegraph konstaterer, at Suarez "har betalt prisen for endnu en dumhed", mens Daily Mail vurderer, at "straffen er hård ved Liverpool, men at karantænen er passende til handlingen".

/ritzau/

 

Dagens Gossip