Britisk terrortrussel hæves til næsthøjeste niveau

Det er meget sandsynligt, at terrorister har planer om at udføre et terrorangreb i Storbritannien.

Derfor hæver de britiske myndighederne nu trusselsniveauet for terror til det næsthøjeste niveau, siger indenrigsminister Theresa May i en udtalelse ifølge flere britiske medier.

Opjusteringen sker ikke på baggrund af konkrete efterretninger, men derimod som en reaktion på de tiltagende krigshandlinger i Irak og Syrien. Terrortruslen betegnes nu som "alvorlig".

- Det betyder, at et terroristangreb er meget sandsynligt, men der er ikke nogen efterretninger, der indikerer, at et angreb skal være nært forestående, siger indenrigsministeren.

Det er den første ændring af trusselsniveauet i tre år. I 2011 blev det nedgraderet fra fire til tre.

- Opgraderingen af trusselsniveauet er relateret til udviklingen i Syrien og Irak, hvor terrorgrupper planlægger angreb mod Vesten, siger Theresa May.

- Nogle af disse planer vil sandsynligvis involvere udlændinge, der er rejst dertil fra Storbritannien og Europa for at tage del i konflikterne, siger hun.

Udmeldingen kommer i kølvandet på efterretninger om, at hundredvis af briter menes at være rejst til Irak og Syrien.

For mindre end to uger siden offentliggjorde Islamisk Stat (IS) en video, der viser henrettelsen af den amerikanske journalist James Foley. Drabsmanden havde dækket sit ansigt, men talte britisk engelsk og menes at komme fra London.

I en tale siger den britiske premierminister, David Cameron, at mindst 500 mennesker menes at have rejst til Irak og Syrien for at kæmpe, og at myndighederne nu vil tage yderligere skridt for at bremse tendensen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip