Britisk udenrigsminister: Vi er klar til at droppe EU

Hvis EU vælger at ignorere opfordringer fra Storbritannien om en ny reform om immigration, er der en alvorlig risiko for, at landet vender ryggen til både forhandlingerne og unionen.

Det siger den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, til avisen The Daily Telegraph.

Han understreger, at den britiske befolkning kan vælge at stoppe Storbritanniens medlemskab, medmindre der kommer en "meningsfuld" reform fra Bruxelles. Derfor forbereder landet sig på "at rejse sig fra bordet og forlade unionen".

- Vi er nødt til at være parat til det. I dette tilfælde er det ikke engang vores beslutning, fordi der kommer et valg for enden af denne proces, siger Hammond, der er kendt for at være EU-kritisk, til avisens hjemmeside.

Den britiske premierminister, David Cameron, har lovet Storbritanniens vælgere en folkeafstemning i 2017 om, hvorvidt landet skal forblive i EU, hvis han bliver genvalgt som premierminister ved valget i 2015. Og det kan ende med, at briterne melder sig ud af EU.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, har tidligere advaret Cameron om, at han med sine krav til en immigrationsreform er ved at nærme sig et punkt, hvor der ikke er en vej tilbage til EU.

Men ifølge Hammond er der nødt til at komme konkrete resultater på bordet, hvis briterne skal give deres støtte til fortsat at være en del af EU.

- Jeg vil gerne ærligt sige til min tyske kollega, at hvis du trækker en streg et bestemt sted, så tror jeg ikke, at vi kan overbevise briterne frem mod folkeafstemningen - men hvis du kan trække stregen et lidt andet sted, så tror jeg, at vi måske kan, siger Philip Hammond.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip