Britiske berømtheder opfordrer til et ja til EU

Skrevet af admin

20/05/2016

Mest læste i dag

Over 250 af Storbritannien mest kendte musikere, skuespillere, kunstnere og forfattere har skrevet under på en opfordring til alle vælgere om at stemme for, at landet forbliver i EU ved folkeafstemningen den 23. juni.

Blandt de skuespillere, der er medunderskrivere af et brev, som er udarbejdet af avisen The Guardian, er Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Chiwetel Ejiofor og Helena Bonham Carter.

I brevet advares der om, at Storbritannien bliver "en outsider, der råber ude fra fløjen", hvis et flertal af briterne stemmer for at træde ud af Den Europæiske Union ved afstemningen om godt en måned.

- Storbritannien er ikke blot stærkere i Europa. Det er mere fantasifuldt og mere kreativt.

- Vores globale kreative succes ville blive alvorligt svækket, hvis vi vender ryggen til og forlader EU, hedder det i brevet, som er koordineret af den officielle ja-kampagne, der ønsker at se Storbritannien forblive i EU.

Blandt de mange, som har sat deres underskrift, er også sangeren Paloma Faith, designeren Vivienne Westwood og forfatteren John Le Carré.

Selv om meningsmålinger giver et stærkt modstridende billede af stemningen blandt vælgerne, så indikerer odds hos bookmakerne fredag, at sandsynligheden for et ja ved folkeafstemningen er på 79 procent.

Den indirekte sandsynlighed for et ja til at blive i EU er steget omkring ni procentpoints i den seneste uge, viser odds hos Betfair.

Bookmakerfirmaet William Hill sagde torsdag, at deres odds for et "ja" til, at briterne bliver i EU er en femtedel, hvilket er det laveste niveau nogensinde. Det er en indirekte sandsynlighed på 83 procent for et ja ifølge bookmakerne.

Flere telefonrundspørger foretaget af ORB og Ipsos MORI har i de seneste døgn vist øget tilslutning til at blive i EU.

En meningsmåling fra YouGov viste ifølge avisen The Times torsdag, at 44 procent af de britiske vælgere ønsker, at Storbritannien skal forblive i EU, mens 40 procent ønsker, at landet skal træde ud.

/ritzau/Reuters