Britiske EU-tilhængere har stor føring i ny måling

Den britiske premierminister, David Cameron, har medvind i den første måling om briternes EU-opbakning, efter at han inden weekenden forhandlede en aftale på plads, hvor Storbritannien får særstatus i det europæiske fællesskab.

I en ny måling fører ja-siden - dem, der ønsker at forblive i EU - med 15 procentpoint ned til tilhængerne af et nej.

Tallene kan læses i Daily Mail.

Konkret siger 48 procent af de spurgte, at de vil blive i unionen, mens 33 procent ønsker, at briterne melder sig ud. Samtidig står det klart, at mange er i tvivl. 19 procent - knap hver femte - har ikke besluttet, hvor de vil sætte deres kryds ved den kommende folkeafstemning.

Cameron offentliggjorde lørdag, at Storbritannien skal holde EU-afstemning 23. juni. Det skete, dagen efter at premierministeren i Bruxelles forhandlede sig frem til en række indrømmelser, der vil ændre landets status i EU.

Spørgsmålet er, om det britiske folk vil stille sig tilfreds med den aftale.

EU-skeptiske Daily Mail var en af mange aviser, som ikke viste nogen nåde, da Cameron fortalte om indholdet af aftalen.

- Kalder du dette en aftale, Dave, spurgte avisen på sin forside lørdag.

Målingen i Daily Mail viser også, at 35 procent mener, at Cameron har gjort et godt stykke arbejde ved forhandlingsbordet i EU. 30 procent mener omvendt, at han har gjort det dårligt.

Tidligere lørdag kom det frem, at spiludbyderen Ladbrokes vurderer, at chancerne er øget for, at Storbritannien forbliver medlem af EU.

Bookmakeren siger, at der nu er 69 procent sandsynlighed for, at briterne forbliver i EU, mens man vurderer, at der er 31 procent sandsynlighed for, at de forlader EU.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip