Britiske ofre for strandmassakre mindes med minuts stilhed

Et minuts stilhed vil fredag blive holdt i hele Storbritannien til ære for de 30 britiske turister, som for en uge siden blev skudt og dræbt i Tunesien af en ung mand med et kalasjnikovgevær.

Dronning Elizabeth og hendes mand, prins Philip, hertugen af Edinburgh, samt premierminister David Cameron vil være til stede ved mindehøjtideligheder i landet, mens flag vil går på halv i London - blandt andet ved Buckingham Palace, skriver BBC.

Samtidig vil kampene ved tennisturneringen Wimbledon blive forsinket. Normalt bliver den første bold sendt over nettet klokken 11.30, men fredag er kampene udskudt til 12.15 for at give tilskuere og spillere mulighed for at deltage i det stille minut.

Det royale par vil deltage i den tavse hyldest ved Stratchclyde University. Premierministeren er taget til sin valgkreds Witney i Oxfordshire.

Den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, har tidligere oplyst, at samtlige 30 britiske ofre er blevet identificeret.

Turisterne lå ved middelhavskysten i den tunesiske ferieby Sousse, da manden åbnede ild mod de solbadende feriegæster.

Ikke siden bombeangrebene i London i juli 2005 er så mange briter blevet dræbt i et enkelt angreb.

En række moskéer ventes også at markere tragedien med et minuts stilhed, og mange af dem vil mindes de døde i fredagsbønnen, skriver BBC.

Det britiske politikorps vil ligeledes deltage.

Adskillige personer er blevet anholdt mistænkt for at have spillet en rolle i den blodige massakre, som Islamisk Stat har taget skylden for.

/ritzau/

Dagens Gossip