Broderskabets leder får fængsel på livstid

En egyptisk domstol har lørdag dømt lederen af Det Muslimske Broderskab, Mohamed Badie, til fængsel på livstid, siger juridiske kilder til Reuters.

Også syv andre personer skal tilbringe resten af deres liv i fængsel for at tilskynde til vold under demonstrationer i det nordafrikanske land sidste år.

Badie er i forvejen dømt til døden og har fået en livstidsstraf i andre sager. I alt er han sigtet i næsten 40 sager.

Ved lørdagens retsmøde idømte dommeren, Mohamed Nagi Shehata, seks personer til døden in absentia.

Badie var tiltalt for at være skyld i drabene på mindst ni personer og for at tilskynde til vold, der sårede 21 andre i optøjer nær en moské i Giza i 2013.

I 2011 blev broderskabets politiske fløj, Friheds- og Retfærdighedspartiet, Egyptens største og erobrede knap halvdelen af alle sæder i parlamentet.

Året efter vandt broderskabets Mohamed Mursi præsidentvalget og blev den første islamistiske leder i det nordafrikanske land.

Utilfredsheden med broderskabets styre steg dog hurtigt i løbet af 2012, og den 3. juli 2013 blev Mursi fjernet fra præsidentposten af militæret.

Siden da har den daværende hærchef og nuværende præsident, Abdel Fattah al-Sisi, slået hårdt ned på Det Muslimske Broderskab.

Mindst 16.000 islamister og Mursi-støtter er blevet anholdt. Af dem er omtrent 200 blevet dømt til døden i retssager, der er blevet hastet igennem i en praksis, der har skabt international bekymring.

Blandt andet har menneskerettighedsorganisationen Amnesty International påpeget, at retssystemet bruges som et politisk redskab.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip