Broen-skuespiller: Nu forstår jeg Saga bedre

Søndag aften rullede det første afsnit af "Broen III" over de danske tv-skærme.

I den nye sæson må seerne undvære skuespilleren Kim Bodnia i rollen som politibetjenten Martin Rohde. Den danske politibetjent er nemlig fængslet for mord, og det påvirker hans svenske kollega Saga Norén, der også for alvor bliver sat på en prøve, da hendes mor igen dukker op.

- Det har været meget mere krævende for mig at spille rollen i denne sæson. Den handler meget om Saga, hendes fortid og hendes indre smerte. Der kommer nogle helt nye følelser frem, og det er udfordrende som skuespiller, siger Sofia Helin, der er skuespillerinden bag Saga.

De andre sæsoner har også krævet hårdt arbejde for den 43-årige skuespillerinde, der beskriver den socialt udfordrede Saga som sin egen modsætning.

- Det er interessant at spille en karakter, som man ikke rigtigt forstår. Det er interessant at prøve sig frem, og jeg får nemmere ved at forstå hende. Jeg kender hende bedre og bedre, og jeg elsker hende som karakter. Hun er meget sårbar, hvis man ser nærmere på hende, siger hun. 

På et punkt kan skuespillerinden dog alligevel se sig selv i den altid logisk tænkende efterforsker.

- Hun går meget op i sit arbejde, og det gør jeg virkelig også, så der kan man sige, at vi ligner hinanden. Med hensyn til det sociale aspekt, så er vi virkeligt forskellige, siger Sofia Helin.

Den svenske skønhed mener også, at man kan lære noget af den effektive kriminalbetjent.

- Hun er ærlig, og meget ligefrem. Det kunne man godt lære noget af. Det er klart, at der er nogle ulemper ved det nogle gange, men det gør også bare mange ting en del lettere, hvis man bare er ærlig, siger hun.

De forrige sæsoner af den dansk-svenske tv-serie har begge været kæmpe succeser, og forventningerne til den nye sæson har derfor været store.

- Presset er selvfølgelig større, og ambitionsniveauet har været højt. Jeg tror, at det kommer til at gå godt med denne sæson. Det er mere spændende end nogensinde før, og nu afsløres Sagas historie. Det hjælper til, at man bedre kan forstå hende.

Det næste afsnit af "Broen III" kan ses søndag den 4. oktober klokken 20.00 på DR1.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip