Brøndby afværger EL-fiasko efter straffespark

22/07/2016

Fodboldklubben Brøndby er videre til tredje kvalifikationsrunde i Europa League.

Men det holdt meget hårdt, før den danske klub efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence sendte Hibernian fra den næstbedste skotske række ud med samlet 6-4 efter torsdagens returkamp i Brøndby.

Brøndby-målmand Frederik Rønnow parerede det første straffespark fra Hibernian, og til sidst scorede indskiftede Frederik Holst sejrsmålet.

Brøndby er dermed klar til at møde tyske Hertha Berlin i tredje runde.

Hibernian var ellers bagud 0-1 efter den første kamp på hjemmebane. Men skotterne sendte chokbølger gennem de 11.548 tilskuere i Brøndby, da anfører David Gray scorede til 1-0 efter 62 minutter.

Forsvarsspilleren fik prikket bolden forbi Frederik Rønnow, efter at en dødbold havde resulteret i en tilfældig mulighed til gæsterne.

Der blev ikke scoret yderligere i den ordinære kamp, selv om Johan Larsson var meget tæt på at udligne kort før tid.

Svenskerens afslutning blev dog mesterligt pareret af Ross Laidlaw i Hibernians mål.

Hibernians manager, Neil Lennon, blev nødt til at overvære kampen fra tribunen, efter at han blev bortvist i den første kamp i Skotland.

Manageren så sit hold levere en stor indsats, som altså bragte Hibernian ud i forlænget spilletid, mens Brøndby ikke imponerede.

I forlængelsen formåede Brøndby ikke at score mod de trætte, men tappert kæmpende Hibernian-spillere, selv om hjemmeholdet forsøgte at finde huller i den tætte skotske defensiv.

Fem minutter før tid var Andrew Hjulsager tæt på for Brøndby, men holdene måtte til sidst ud i en straffesparkskonkurrence.

Her scorede Brøndby på alle fem forsøg, og da Frederik Rønnow havde pareret det første Hibernian-forsøg fra John McGinn, behøvede gæsterne ikke at eksekvere det femte og sidste spark.