Brøndby-boss: Havde håbet vi var bedre

Brøndbys sportsdirektør, Per Rud, vurderede inden de to Europa League-kvalifikationskampe mod Club Brugge, at de blå-gule havde mellem 30 og 40 procents chance for videre avancement.

Nu er de to kampe afviklet, og Brøndby står tilbage med et samlet 0-5-nederlag. Først tabte man 0-3 i Belgien, og torsdag aften blev det så 0-2 på Brøndby Stadion.

- Over to kampe var Club Brugge et niveau eller to over os. Det er en læring for os, men det giver samtidig kæmpestore frustrationer, for vi havde håbet og troet på, at vi var bedre, siger Per Rud.

- Jeg synes, det er drønærgerligt, at vi ikke kunne fylde stadion, både for at tjene nogle penge, men også for at give vores tilhængere noget af troen på Europa tilbage. Men efter sådan en præstation er det svært at tro på, at vi står lige foran et gruppespil.

Spørgsmål: Er i længere fra det europæiske niveau, end du havde troet?

- Ja. Det kan jeg helt ærligt svare ja til. Jeg havde troet på, at vi - selvom jeg godt ved, at Club Brugge henter mere færdige spillere end os og har et større budget end os - kunne slå dem over to kampe, siger Rud.

- Jeg havde troet på, at vores tilgang ville bære os igennem, men set over to kampe må vi erkende, at de straffede os og var markant bedre.

Trods det skuffede europæiske eventyr vil Per Rud ikke male fanden på væggen.

- Vi har ikke bygget et hold, der skulle peake i to kampe. Vi har bygget et hold, der på den lange bane skal få Brøndby i toppen af Superligaen. Vi kom rigtig langt sidste år, og vi tror på, vi kan gøre det endnu bedre i år, siger Rud.

- Vi må så sige, at det hold, vi har bygget, ikke har kunnet spille Europa League. Man kan sige, at vi måske kunne have satset på fysik, fysik og fysik, men så tror vi omvendt ikke på, at vi var nået dertil, hvor vi var i Superligaen i slutningen af sidste sæson.

/ritzau/

 

Dagens Gossip