Brøndby henter Auri Skarbalius som U19-træner

Brøndby har været på jagt efter en ny cheftræner til U19-talenterne, og nu er en afløser for Per Frandsen på plads. Valget er faldet på Auri Skarbalius.

42-årige Auri Skarbalius har erfaring fra højeste niveau både som spiller og træner. Ud over knap 200 førsteholdskampe i Brøndby-trøjen tæller cv'et cheftrænerjob i Herfølge/HB Køge, Brøndby og senest Viborg FF.

Dermed får de ældste talenter i Brøndby en erfaren træner, som ved, hvad springet fra U19- til seniorniveau kræver, fortæller sportsdirektør Troels Bech til klubbens hjemmeside.

- For det første er Auri en utrolig dygtig og meget erfaren træner på højeste niveau, der har kvalifikationerne i orden.

- Vi mener derfor, at det er en fantastisk mulighed for vores U19-spillere at blive trænet af én, der har arbejdet med nyslåede seniorspillere - både her i klubben og andre steder.

- Derudover er han en person, der får én til at tænke kvalitet, autenticitet og passion for Brøndby. Han er i den grad en del af historikken og symboliserer på mange måder kulturen og fællesskabet, der er i Brøndby, siger Troels Bech.

Auri Skarbalius tiltræder jobbet 10. august efter at have afsluttet allerede planlagt ferie, og litaueren glæder sig.

- Som cheftræner på seniorniveau har jeg oplevet mange spillere tage springet fra ungdomsfodbold og arbejdet med at videreudvikle dem. Den værdifulde erfaring tager jeg med ind i jobbet.

- Nu får jeg tilmed mulighed for at modne dem endnu tidligere og gøre dem klar til Superliga-holdet, for det er ikke let at træde det skridt op, siger Auri Skarbalius.

/ritzau/

 

Dagens Gossip