Brøndby henter Johan Elmander hjem

Fodboldklubben Brøndby forstærkede tirsdag truppen med den 33-årige svenske landsholdsangriber Johan Elmander, som efter otte års fravær vender tilbage til Brøndby på en fri transfer.

Elmander har underskrevet en toårig kontrakt med superligaklubben, som han brillerede for under Michael Laudrups ledelse fra 2004 til 2006.

Det seneste år har han spillet for Norwich i Premier League. Elmander var udlejet til Norwich fra tyrkiske Galatasaray, hvor han i denne sommer har kontraktudløb.

De seneste uger er Elmander blevet rygtet til Brøndby, så skiftet kommer ikke som den helt store overraskelse.

Tidligere på måneden sagde Brøndby-topscorer Simon Makienok følgende om rygterne:

- Det er en spiller, jeg gerne ville spille sammen med. Jeg husker ham fra dengang, han spillede i Brøndby og jeg selv var tilhænger. Jeg ved, at han er en enormt dygtig spiller, lød det fra Makienok, der også mente, at han og Elmander kunne danne en god angrebsduo.

Elmander blev i 2006 solgt fra Brøndby til franske Toulouse. Efterfølgende har svenskeren været omkring engelske Bolton foruden Galatasaray og Norwich.

Han er noteret for 79 landskampe for Sverige og 20 scoringer. I 2005 var han med til at vinde både mesterskab og pokaltitel med Brøndby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip