Brøndby IF optager lån hos bestyrelsesformand

Fodboldklubben Brøndby IF har været nødt til at optage et lån på 14 millioner kroner hos formand Jan Bech Andersen.

Det sker, fordi klubben mangler en væsentlig aftalt transferindbetaling, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Brøndby sætter ikke navn på klubben, der skylder penge. Men allerede for en måned siden indrømmede den italienske klub Palermo over for DR, at klubben mangler at betale en sum for angriberen Simon Makienok.

Dengang i august slog den italienske klub fast, at pengene var på vej til Brøndby, men den danske klub har stadig ikke modtaget penge fra Palermo.

Derfor har Brøndby indbragt modparten for Fifa Players Status Committee, der har påbegyndt behandlingen af sagen.

På nuværende tidspunkt kan klubben ikke få en klar tilkendegivelse om, hvornår betalingen vil finde sted, og derfor har Brøndby fået tilsagn om en midlertidig finansiering.

- Som klub har vi aldrig oplevet noget lignende. Vi ønsker fair play på banen, men det skal også gælde uden for kridtstregerne.

- Derfor har vi indbragt modparten for Fifa Players’ Status Committee. Det er vores klare forventning, at Fifa behandler denne sag med den retmæssige alvor, situationen kræver, siger Brøndbys direktør, Søren Vadmand.

Brøndby skal tilbagebetale lånet den 31. juli 2016. Brøndby kan dog vælge at tilbagebetale lånet før denne dato. Lånet forrentes af Brøndby med fem procent til Jan Bech Andersen i lånets løbetid, lyder det fra Brøndby.

- Da vi ikke kan få klarhed over, hvornår vores retmæssige transferbetaling vil finde sted, har vi dags dato valgt at gennemføre en midlertidig finansiering. Det kommer til at dække det hul, den manglende transferbetaling har givet i vores budget, siger Søren Vadmand.

Klubben meddeler, at den fortsat forventer et årsregnskab for 2015 med et underskud i niveauet 15 til 25 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip