Brøndby lejer finsk landsholdsangriber i Celtic

Superliga-klubben Brøndby henter endnu en angriber. Den finske landsholdsangriber Teemu Pukki skifter fra Celtic til den københavnske vestegn på en lejeaftale med købsoption.

Det er den anden angriber, Brøndby lejer i den skotske klub mandag, efter man tidligere har præsenteret islændingen Holmbert Fridjonsson som Brøndby-spiller for resten af denne sæson.

Den nye Brøndby-spiller var vurderet som et af finsk fodbolds mest spændende talenter, da han brød igennem for HJK Helsinki. Han skiftede i 2011 fra den finske hovedstad til den tyske storklub Schalke 04.

Men hverken i Tyskland eller i det efterfølgende ophold i Skotland har nu 24-årige Pukki fået det store gennembrud, og nu forsøger han sig altså i Brøndby, der i sidste uge solgte førsteangriberen Simon Makienok til Italien.

Teemu Pukki, der mandag aften er blevet præsenteret på Brøndby Stadion, var blot 18 år, da han debuterede for det finske landshold i en kamp mod Japan.

Siden er det blevet til 32 landskampe og otte mål - mest berømte scoring faldt, da Finland i 2013 sensationelt klarede 1-1 i en VM-kvalifikationskamp på udebane mod Spanien.

I Brøndby får han trøje nummer ni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip