Brøndby maser OB af banen i første forårssejr

15/03/2015

For første gang i fire forsøg vandt Brøndby i Alka Superligaen i foråret, da OB søndag blev nedlagt 2-0.

Johan Larsson og Teemu Pukki scorede målene for Brøndby i den mere end fortjente hjemmesejr.

Presset lettede dermed en anelse på træner Thomas Frank, der hidtil ikke har ment, at hans spillere har fået de point, som spillet har berettiget til.

Det fik Brøndby søndag, hvor OB i den første time blev presset i bund af et ekstraordinært aggressivt hjemmehold.

Efter godt et kvarter gav det næsten pauseløse pres gevinst, da den stærkt spillende svenske højreback Johan Larsson lå og lurede på chancen i Brøndbys venstre angrebsside.

OB's Haakon Skogseid fik ikke ramt en høj bold særlig godt med panden, og så landede den foran svenske Larsson, som halvflugtede Brøndby på 1-0 med et skud ude ved den fjerne målstolpe.

I første halvlegs overtid var Teemu Pukki tæt på at øge til 2-0 på et kontrastød, men finnens skud ramte stolpen. OB-keeper Mads Toppel var lige ved at få fingrene på, men han blev snydt af en af de mange knolde på banen.

OB havde forbavsende få modtræk. Emil Larsen så man ikke meget til, og alle kreative indslag på den umulige bane kom stort set fra Rasmus Falk. Det gjorde det forholdsvis nemt for Brøndby at trevle fynboernes spil fra hinanden.

Den største OB-chance før pausen tilfaldt Mathias Greve, der efter 35 minutter pludselig stod fri i Brøndbys straffesparksfelt, men Greve skød langt over mål.

I den sidste halve time forsøgte de fynske gæster at pumpe bolde ind i hjemmeholdets straffesparksfelt, hvor Daniel Agger var fraværende på grund et nu ugelangt maveonde.

Vikaren Martin Ørnskov og Martin Albrechtsen stod, hvor de skulle i midterforsvaret, og det blev aldrig farligt.

Små 10 minutter før slutfløjt lukkede Teemu Pukki kampen, da han modtog bolden i dybden og lagde den i mål til 2-0 ude ved den fjerne stolpe. OB-anfører Ari Skulason så skidt ud i den situation.

Brøndby har med sejren 31 point på en delt fjerdeplads sammen med AaB og FC Nordsjælland.

OB har på niendepladsen 25 point og et hul på 10 point til FC Vestsjælland under nedrykningsstregen.