Brøndby skal møde Liverpool og Daniel Agger

Den sidste træningskamp for Brøndby inden sæsonstarten i Superligaen bliver lidt af et brag.

Onsdag 16. juli kommer den engelske storklub Liverpool forbi Brøndby Stadion til en testkamp, som samtidig markerer Brøndbys 50-års jubilæum.

Sportsdirektør Per Rud er stolt over, at kampen er blevet til noget, fortæller han til klubbens hjemmeside.

- Vi ser frem til at byde Liverpool velkommen til Brøndby. Liverpool er en af verdens største og mest populære klubber, og vi håber, at rigtig mange af Brøndbys fans - samt Liverpool-fans i Danmark og resten af Skandinavien - vil tage del i denne unikke oplevelse.

- Liverpool spiller en vigtig rolle i vores klubhistorie, og træningskampen er derfor en perfekt lejlighed til at markere Brøndbys 50-års jubilæum. Samtidig er det en fantastisk sidste test for vores trup frem mod superligastarten, siger Per Rud.

Billy Hogan, der er kommerciel chef i Liverpool, betegner Brøndby som det største hold i Danmark.

- Liverpool FC har en stor tilhængerskare i Skandinavien og særligt i Danmark. Så det er rigtig spændende for os at få muligheden for at bringe klubben tættere på vores fans via denne venskabskamp mod det største hold i landet, siger Billy Hogan.

I oktober 1995 opnåede Brøndby et af klubbens største resultater, da Liverpool blev ekspederet ud af Uefa Cuppen på et legendarisk mål på Anfield af norske Dan Eggen.

Brøndbys største spillersalg til dato var ligeledes til Liverpool, da Daniel Agger, som nu er viceanfører hos englænderne, i 2006 skiftede til de 18-dobbelte engelske mestre.

Liverpool blev grundlagt i 1892 og er en af verdens største og mest berømte fodboldklubber. Siden grundlæggelsen for 122 år siden er det ud over de 18 ligatitler blevet til syv FA Cup-titler, otte Liga Cup-titler, fem Champions League-titler og tre Uefa Cup-titler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip