Brøndby slanker sig efter endnu et stort underskud

Torsdag offentliggjorde Brøndby et skuffende kvartalsregnskab og forventer et samlet underskud i hele 2014 på 160-170 millioner kroner. Det skyldes primært en stor nedskrivning på anlægsaktiver.

Efter en grundig analyse af de forskellige forretningsområder i Brøndby blev det fredag besluttet, at der fremadrettet skal være større fokus på kerneforretningen, som er fodbold.

Det betyder, at der vil være en række aktiviteter, som Brøndby ikke længere vil varetage.

Fokus vil være på at optimere fodboldforretningen og nært beslægtede aktiviteter, fortæller administrerende direktør i Brøndby, Jesper Jørgensen, til klubbens hjemmeside.

- I samråd med den nye bestyrelse har vi besluttet at fokusere vores kræfter på at drive kerneforretningen på bedst mulig vis ved at optimere fodbolddelen samt de nært beslægtede indtægtskilder, siger Jesper Jørgensen.

Konkret har det resulteret i flere ændringer i fremtiden. Brøndby har blandt andet besluttet at afhænde sine anparter i Mixed Martial Arts-selskabet European MMA ApS til de øvrige ejere af selskabet.

- Vi har valgt at gå ud af MMA-samarbejdet med Eumma. Det sker, fordi vi mener, at de fokusområder vi har, og de værdier, som Brøndby står for, er uforenelige med en sport som MMA, forklarer Jesper Jørgensen.

Også datterselskabet Brøndby Food og Mind A/S bliver afviklet, og dermed er også samarbejdsaftalen med Idrættens Hus ophørt.

Heller ikke driften af Café 1964 har vist sig at være rentabel, så stadioncaféen vil fremover udelukkende blive åbnet på kampdage som fodboldbar med begrænset menu.

Brøndby stopper også egen køkkendrift. Storkøkkenet på stadion bortforpagtes, og der er i stedet indgået en samarbejdsaftale med Jespers Torvekøkken fra 1. juli.

- Det sker, fordi vi gerne vil samle ressourcerne om det, der skal sikre os sportslig og dermed økonomisk succes både på kort og langt sigt, nemlig den sportslige sektor, siger Jesper Jørgensen og tilføjer:

- Til sidst vil jeg i al beskedenhed sige, at vi som organisation og fodboldklub er kommet et ganske pænt stykke vej siden sommeren 2013. Vi ser meget positivt på den videre udvikling og fremtid for Brøndby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip