Brøndby spadserer videre i Europa League

Med en solid 9-0-sejr i bagagen på turen til San Marino var der reelt tale om en formssag for Brøndby, som da også gik nemt videre til anden kvalifikationsrunde i Europa League.

Torsdag aften vandt Brøndby 2-0 ude over Juvenes/Dogana og gik dermed samlet videre med en knusende sikker 11-0-sejr.

Præcis som i den første kamp åbnede den svenske veteran Johan Elmander scoringen med målet til 1-0.

Men i modsætning til den overlegne kamp på Brøndby Stadion, hvor sjællænderne var foran 6-0 ved pausen, så stod det 0-0 efter de første 45 minutter i San Marino.

I anden halvleg satte Brøndby dog hurtigt tingene på plads. Efter Elmanders 1-0-scoring efter 49 minutter, så fordoblede Elbasan Rashani føringen 10 minutter senere.

Brøndby sparede tilmed en række profiler som Daniel Agger, Martin Ørnskov samt U21-landsholdsspilleren Christian Nørgaard. Desuden var Frederik Holst blevet hjemme i Danmark sammen med den nye målmand Frederik Rønnow.

Trods de mange fravær forsikrede Brøndbys cheftræner Thomas Frank dog, at han stillede med det bedst mulige hold.

- Med blot 10 dage til Superliga-start og forhåbentlig flere spændende udfordringer i Europa har vi brug for at finpudse formen og optimere detaljerne så meget som muligt.

- Fokus er især på at lykkes med vores offensive mønstre og løb, som vi har arbejdet hårdt på gennem det seneste stykke tid.

- I tillæg er der også point på spil til Danmarks europæiske regnskab, og det forlød, at næsten halvdelen af tilskuerne på stadion var medrejsende Brøndby-fans.

- Derfor stiller vi det stærkest mulige hold på dagen uden at løbe unødig risiko rent fysisk, siger Thomas Frank til klubbens hjemmeside.

I næste runde skal Brøndby møde den bulgarske fodboldklub Beroe, der samlet slog Klaipedos Atlantas fra Litauen 5-1.

/ritzau/

 

Dagens Gossip