Brøndby sparer Daniel Agger i Europa League-kamp

Når Brøndby torsdag åbner sæsonen med en kamp i Europa League-kvalifikationen mod upåagtede Juvenes/Dogana fra San Marino, bliver det uden landsholdsanfører Daniel Agger.

Forsvarsspilleren er nemlig ikke med i den trup, som cheftræner Thomas Frank har udtaget til opgøret.

Der er heller ingen Riza Durmisi eller Christian Nørgaard i truppen. De to unge spillere har forlænget ferie efter at have været med det danske U21-landshold til EM-slutrunden i Tjekkiet, hvor Danmark røg ud i semifinalen lørdag.

- Nørgaard, Riza og Agger sidder over torsdagens kamp, da de alle på grund af landskampe har haft meget kort pause, og da vi står over for en lang sæson, hvor der særligt i de første to måneder er rigtig mange kampe på kort tid.

- Så det handler for os om at dosere belastningen på spillerne og sikre, at de rent fysisk holder niveauet over hele sæsonen, siger Thomas Frank til Brøndbys hjemmeside.

Til gengæld har Brøndby en række uprøvede unge spillere med i kamptruppen. Det gælder blandt andet Malthe Johansen, Kristian Larsen, Rezan Corlu og Daniel Stückler.

Opgøret på Brøndby Stadion begynder torsdag klokken 19. En time før begynder desuden Randers' Europa League-kamp i Andorra mod UE Sant Julia.

Brøndby og Randers skal igennem fire knockout-runder, før klubberne sikrer sig en plads i Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/

 

Dagens Gossip