Brøndby-træner: Kvinder kan også spille flot fodbold

Kvindefodbold er kedeligt, og det går langsomt. Dette er blot nogle af fordommene, man ofte hører om kvindefodbold.

Men selvom der er nogle naturlige begrænsninger på grund af kvinders fysik i forhold til mænds, så er der ifølge cheftræneren for Brøndbys damehold, Per Nielsen, alligevel god grund til at se kvindefodbold.

- Jeg synes bestemt, at kvindefodbold kan noget. Jeg blev selv meget overrasket over niveauet, da jeg blev træner for kvinderne. Teknisk synes jeg, at vi i Brøndby og også hos andre damehold i Danmark er på et meget højt niveau.

- Det vil man også se, hvis man kommer ud og ser nogle kampe. Der er mange små imponerende finesser i spillet, siger Per Nielsen, som står noteret for 548 kampe for Brøndbys bedste herrehold, og derfor kender til både herre- og kvindefodbold.

Søndag spiller Brøndby mod Frankfurt i Champions League-semifinalen, og lørdagen efter er der så returopgør på Brøndby Stadion.

Ifølge Brøndbys anfører, Theresa Nielsen, så er det ikke kun spillet på banen, der imponerer i en kamp som den.

- En Champions League-kamp er alt andet end kedelig. Jeg er sikker på, at kommer man på stadion og oplever stemningen og atmosfæren, så vil man hurtigt blive grebet af den, siger Theresa Nielsen.

Da Brøndby spillede 1-1 mod Linköping og avancerede til semifinalen, var der næsten 5.000 tilskuere på Brøndby Stadion, og kampen blev tv-transmitteret. Et gennemsnit på 75.000 seere fulgte med.

At DR valgte at sende kvartfinalen og også sender semifinalen, ser Per Nielsen som et positivt signal, og han mener, at kvindefodbolden har brug for det.

- Det betyder rigtig meget, at tv er med på vognen. ikke kun for Brøndby, men generelt for kvindefodbold i Danmark.

- Man har måske ikke hørt så meget til sporten i nogle år, så jeg synes, det er positivt med noget opmærksomhed, for det har kvindefodbold brug for, siger Per Nielsen.

Første opgør i semifinalen spilles søndag klokken 14 i Frankfurt, og returopgøret spilles lørdag den 25. april klokken 12 på Brøndby Stadion.

/ritzau/

 

Dagens Gossip