Brøndby-træner: Nemt første skridt - nu venter de hårde

Brøndby vil tilbage og være en magtfaktor i dansk fodbold.

Sidste sæsons fjerdeplads i Superligaen var ifølge træner Thomas Frank et skridt i den rigtige retning, men det hårdeste arbejde venter forude.

- Vi tog et rigtig godt skridt, og nu vil vi gerne tage skridt to og tre i processen mod at blive et tophold. Det kræver stinkende hårdt arbejde.

- Man kan sammenligne det med en person, der træner til et stort løb. Det er forholdsvis nemt at komme ned og løbe en kilometertid på fire minutter, men at tage de næste 30 sekunder er forholdsvist hårdt, siger Thomas Frank.

- I næste sæson vil vi gerne forbedre vores pointantal, som faktisk var det bedste, Brøndby har opnået i fem år.

- Vi vil forbedre målscoren, antallet af cleen sheets og vores hjemmebanestatistik, fastslår træneren.

Der skal blandt andet arbejdes på at forbedre pres- samt pasningsspillet frem mod den kommende sæson, der begynder om godt en måned.

Thomas Frank kommer ikke til at stå alene med opgaven. Hen over sommeren er Brøndbys trænerstab blevet udvidet med spanske Albert Capellas, der har en fortid i FC Barcelonas ungdomsafdeling.

- Vi har en fantastisk stab. Jeg mener, at det er landets bedste, så jeg tror på, at vi kan forbedre os, fastslår Frank.

Brøndby fik en skidt start på sidste sæson uden sejr i de første syv spillerunder. Det lykkedes alligevel at slutte på fjerdepladsen med 52 point efter sæsonens 33 kampe.

Brøndby åbner den kommende sæson den 20. juli ude mod FC Midtjylland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip