Brøndby-triumf fjerner FC Midtjylland fra førstepladsen

Det har været en hård uge for FC Midtjylland. I torsdags tabte danmarksmestrene klart til Napoli i Europa League, og søndag aften mistede holdet så førstepladsen i Alka Superligaen med et 1-2-nederlag til Brøndby.

Sæsonens andet superligatab kom lige som det første tre dage efter en europæisk kamp, og spørgsmålet er, om det hårde program har sat spor i en trup, hvor en række spillere kæmper med skader.

Uanset hvad er det dog en flot skalp for Brøndby, der ellers frister en noget anonym tilværelse midt i rækken, og især Christian Jakobsen vil formentlig huske fodboldkampen længe.

Sommerindkøbet med tilnavnet "Greko" scorede nemlig sit første superligamål, og det var et pragtmål, der åbnede hans målkonto i den bedste række.

Efter et par træk uden for feltet sendte han elegant bolden op i fjerneste målhjørne med et præcist venstrebensspark efter 20 minutters spil, og angrebstræner Mark Strudal opførte vilde jubelscener foran Brøndbys udskiftningsbænk.

I en periode derefter så de midtjyske gæster noget desorienterede ud, og spillerne virkede mærkede af torsdagens europæiske strabadser.

Uden profiler som Erik Sviatchenko, Pione Sisto og Martin Pusic var midtjyderne længe om at komme i omdrejninger, og den enlige frontløber, Morten "Duncan" Rasmussen, blev stort set ikke sat i scene.

Men Jess Thorups mandskab er ikke forsvarende mester ved et tilfælde. Tim Sparv og Jakob Poulsen er garanter for kolde hoveder og omtanke, og lidt efter lidt kom FCM tilbage i kampen.

Det var Jakob Poulsen, der sørgede for udligningen, da han lige før pausen fikst placerede bolden helt ude ved stolpen, så en desperat springende Frederik Rønnow akkurat ikke kunne få fingrene i afslutningen.

Brøndby måtte stille op uden karantæneramte Daniel Agger, men den rutinerede duo Martin Albrechtsen og Martin Ørnskov slap fornuftigt fra opgaven i midterforsvaret.

Længere fremme på banen var Thomas Kahlenberg med i startopstillingen for første gang i syv måneder, og landsholdsspilleren løb meget, men spillemæssigt er der endnu et stykke vej, inden han når sit tidligere niveau.

Det var dog Kahlenberg, der kreerede sejrsmålet, da han tog et par træk i straffesparksfeltet og sendte bolden på stolpen, hvorfra den sprang lige ud i fødderne på Johan Elmander, der ikke kunne misse fra kort afstand.

Med sejren rykker Brøndby op på fjerdepladsen med 21 point. Midtjylland har 27 ligesom det nye tophold, FC København.

Brøndby skal næste søndag til Odense for at møde OB, mens FC Midtjylland dagen før lægger græs til lokalopgøret mod Viborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip