Brøndby vil også matche FC Midtjylland over 33 runder

To sejre, to uafgjorte og kun et enkelt nederlag i de fem indbyrdes kampe siden maj 2014. Og kun to nederlag i de seneste ti indbyrdes møder.

Søndagens 0-0-forestilling på hjemmebane gav et nyt bevis på, at Brøndby kan matche mestrene fra FC Midtjylland.

I hvert fald når de to klubber står direkte over for hinanden. Et andet billede får man set over en hel sæson.

Det er Brøndby-træner Thomas Frank helt bevidst om, når han bliver bedt om at vurdere, hvor langt hans hold har op til den absolutte top, som er klubbens mål på sigt.

- I øjebliksbilledet fra kampen (søndag, red.) synes jeg, vi spillede bedre end dem. Men hvad angår kontinuitet over mange kampe, er FC Midtjylland uhyggelige og har leveret på et uhørt højt niveau for et dansk hold.

- Det inspirerer os alle. Vi skal matche dem over 33 kampe for at ligge der, hvor vi stræber efter, siger Thomas Frank.

Samme opfattelse har anfører Daniel Agger.

- Statistikken viser, at vi matcher dem i kampene mod dem, og det er da en stor kredit til os. Men det er ikke de kampe, vi skal måle os på. Vi skal gøre det godt uge efter uge. Ikke kun mod FC Midtjylland.

- Det har FC Midtylland været gode til og har derfor været det bedste hold i Danmark i 14-15 måneder. Vi har lang vej op til dem, siger Agger.

Han mener dog, at Brøndby er godt på vej på nogle parametre. Blandt andet det defensive. Efter søndagens kamp har Brøndby ikke lukket et eneste mål ind i fire kampe.

- Det er vigtigt at bygge ud fra fundamentet om at holde nullet. Ligesom vi gjorde i foråret. Så er det nu en gang nemmere at vinde fodboldkampe. Den base arbejder vi ud fra, siger Agger.

Defensiven er blandt Thomas Franks tre fokuspunkter.

- Vi arbejder hele tiden på tre ting: De offensive standardsituationer. Spillet i fase tre, hvor vi skal komme til chancer og score mål. Og så den defensive organisation. Vi flytter os hele tiden, siger træneren.

Brøndby har fået ti point ud af de seneste fire kampe og ligger på femtepladsen. Næste opgave er på udebane mod AaB på søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip