Brøndby vil redde sæsonen med pokaltriumf

20/04/2016 16:31

admin

Nyheder

Mest læste i dag

En pokaltriumf vil lune gevaldigt og muligvis redde en Brøndby-sæson, som har budt på svingende resultater, et trænerskifte og uro på ledelsesgangen.

Brøndbys bærende spillere lægger ikke skjul på, at onsdagens pokalsemifinale mod FC København bliver en af sæsonens vigtigste kampe.

Efter søndagens 0-2-nederlag til FCK i Superligaen skal Brøndby tilbage til de dyder, holdet viste i den første pokalsemifinale, som endte 1-1 i Parken.

- De her kampe har hver deres liv. Så det bliver ikke noget problem. Vi har en sindssyg stor chance. Vi har, lige siden vi begyndte pokalsæsonen, haft som mål at gå hele vejen. Nu har vi et rigtigt godt udgangspunkt og skal gøre alt for at få den finaleplads i hus, siger målmand Frederik Rønnow.

- Vi har lukket godt af på hjemmebane og holdt målet rent mange gange. Hvis vi kan gøre det igen, så er vi videre. Så søndagens nederlag rokker ikke ved min tro på, vi kan nå i finalen, fortsætter han.

I ligaen er målsætningen at vinde medaljer, men det kan blive svært, da både FC København, FC Midtjylland, AaB og Sønderjyske er placeret over Brøndby.

- Vi har haft som mål at nå så langt som muligt i pokalen, men vi har også stadig som mål at vinde så mange kampe i ligaen som muligt. Nu tabte vi til FCK, og det var et skridt tilbage. Men vi ligger stadig fint til, lyder det fra landsholdskeeperen.

Daniel Agger kalder onsdagens pokalkamp for en af sæsonens vigtigste, fordi en titel vil betyde enormt meget for hele holdet.

Skal Brøndby slå FCK ud, er Brøndby ifølge landsholdsanføreren nødt til at levere bedre end i søndagens derby.

- Det kræver, vi kommer op på et helt andet niveau mentalt og i det fysiske spil, siger Agger, som mener, FCK dominerede for meget søndag.

- Vi var ikke overraskede og vidste godt, de ville trykke på og være aggressive. Det gjorde de ikke sidst. Der bakkede de. Det brugte vi en halvleg på at finde ud, forklarer Agger.

Wiliam Kvist vil have FCK til at være det bedste hold i Danmark, og det skal holdet bevise i både ligaen og pokalturneringen.

- Vi viste søndag, vi er et bedre hold end Brøndby. Det var dejligt at revanchere os i forhold til den seneste pokalkamp.

- Det bliver en helt anden kamp onsdag, fordi det er et andet udgangspunkt og i Brøndby. Banen er anderledes. Hverken Brøndby eller vi kan spille lige så pænt som i søndags.

- Det bliver lidt mere en fight, hvor vi skal frem og angribe, så det bliver ikke den samme type kamp. Jeg tror nærmest, den bliver modsat af søndagens kamp, vurderer Kvist.

Kampen begynder klokken 20.

/ritzau/