Brøndby vil tjene på transfervinduet og forstærke trup

Brøndbys sportschef, Per Rud, går nogle travle uger i møde.

Superligatruppen til den næste sæson skal sammensættes hurtigst muligt, så den er klar til opgaverne i Europa League-kvalifikationen i begyndelsen af juli samt superligastarten, hvor Brøndby har ambitioner om at komme bedre i gang end i de forgangne sæsoner.

Der skal spillere både den ene og den anden vej. Truppen skal forstærkes, men på samme tidspunkt har klubben som mål at hente transferindtægter for samlet i omegnen af 15 millioner, hvoraf nogle af pengene allerede er strøget ind på kontoen.

- Vi har nogle økonomiske målsætninger, der skal realiseres, og noget er allerede sket. Jeg ved, vi når i land. Det gjorde vi sidste år, og det gør vi også i år. Det kan vi godt gøre samtidig med, at vi forstærker truppen, siger Per Rud.

Målmand Lukas Hradecky og den unge forsvarer Riza Durmisi er blevet nævnt som nogle af de varmeste salgsobjekter. Men Rud har et princip om ikke at diskutere den slags med offentligheden.

Men et eller andet skal der ske med Durmisi, der har kontraktudløb næste sommer.

- Vi vil gerne forlænge med Riza, men vil han ikke det, skal vi tænke over et salg, når han kun har et år tilbage af kontrakten, siger sportschefen.

Det står allerede klart, at den makedonske offensivspiller Ferhan Hasani ikke forlænger sin kontrakt. Parterne var ikke i nærheden af at nå til økonomisk enighed.

- Det var helt urealistisk med Hasani. Vi var ikke på noget tidspunkt i nærheden af at nå til enighed.

- Det handler om økonomisk ansvarlighed, om value for money og en hardcore model, hvor man sætter det hele sammen; hvor mange mål man scorer, lægger op til, spilletid og præstationer i forhold til ens løn, forklarer Rud.

Derimod er det stadig uvist, om Brøndby forlænger med den finske lejeangriber Teemu Pukki, der er på kontrakt i skotske Celtic.

- I tilfældet med Pukki kan vi vælge at lægge den aftalte frikøbsklausul, men det har vi valgt ikke at gøre, da vi synes, den er for høj, lyder den øjeblikkelige status fra sportschefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip