Brøndbyfans angreb betjente: Politiet søger vidner

Københavns Vestegns Politi søger vidner til et overfald på to politifolk fredag aften i Brøndby. De to betjente blev overfaldet af en stor gruppe fodboldfans, da de var ved at standse et slagsmål.

Politifolkene måtte lade en anholdt gå, og betjentene trak deres tjenestevåben, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Politiet betegner overfaldet som "uforståeligt og uhørt".

- Jeg synes, vi ser en negativ udvikling i aggressivitet, konfrontation og voldsomhed blandt visse fangrupperinger med tilhørsforhold til Brøndby IF, siger politiinspektør Michael Kristiansen, Københavns Vestegns Politi, i pressemeddelelsen.

- Det er alvorligt, livsfarligt og kan i sidste ende få fatale konsekvenser. Det kan ingen være tjent med, siger han.

Overfaldet fredag skete kort før klokken 21 på hjørnet af Brøndby Møllevej og Brøndby Kirkevej.

Her opdagede en politipatrulje et slagsmål mellem fire personer. Da betjentene lagde sig imellem, standsede slagsmålet, og de fire mænd rettede i stedet deres vrede mod betjentene.

Mens politifolkene brugte peberspray mod to af de fire mænd og anholdt den ene, løb en tredje hen i et nærliggende klubhus for brøndbyfans og tilkaldte forstærkning.

Dermed voksede gruppen af fodboldfans til omkring 100 personer, der begyndte at overdænge betjentene med kasteskyts og fyrværkeri.

Ifølge politiet følte de to betjente sig nødsaget til at opgive anholdelsen, tilkalde forstærkning og trække tjenestevåbnene af hensyn til deres egen sikkerhed.

Da politiets forstærkninger nåede frem, blev fodboldfansene trængt tilbage til deres klubhus, Alfa-huset, der er tilholdssted for en gruppe brøndbytilhængere.

Politiet har registreret dem, der deltog i urolighederne, men ingen blev anholdt.

Nu arbejder politiet blandt andet på at identificere overfaldsmændene. Derfor vil politiet gerne tale med vidner og folk, der har optaget video eller foto på stedet.

Under en fodboldkamp i Brøndby den 7. august blev politifolk også angrebet, og også i den situation blev tjenestevåbnene trukket.

Politiet overvejer nu, hvordan udviklingen kan bremses, siger Michael Kristiansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip