Brokollaps: DSB kører med ekstra tog mandag eftermiddag

DSB kører også mandag eftermiddag med ekstra vogne på S-toglinje B mod Holte og på Kystbanen mod Helsingør, da Helsingørmotorvejen fortsat er lukket som følge af den kollapsede motorvejsbro ved Nærum.

Det oplyser DSB i en pressemeddelelse. DSB har fra morgenstunden sat ekstra togvogne ind, fordi den spærrede Helsingørmotorvej har fået flere til at tage toget.

- Kunderne har generelt været tilfredse med vores løsning med de ekstra togvogne her til morgen, så den forlænger vi, så vi kan få alle hjem igen, når eftermiddagsmyldretiden sætter ind senere, lyder det fra DSB’s informationschef, Tony Bispeskov, i en pressemeddelelse.

Motorvejen er lukket, fordi den motorvejsbro, som ligger ved Egebækvej ved Nærum, lørdag ved 21.30-tiden styrtede delvist sammen i forbindelse med støbearbejde.

En større mængde byggemateriale havnede på kørebanen, hvorefter motorvejen blev grundigt spærret for trafik i begge retninger mellem Nærum og Gl. Holte. Ingen kom noget til ved kollapset.

Strækningen er en af de mest befærdede i Danmark, da omkring 80.000 biler dagligt benytter sig af motorvejen.

Meldingen fra Vejdirektoratet er mandag morgen, at der er "et spinkelt håb om, at motorvejen igen vil være åben tirsdag morgen".

Vejdirektoratet var tidligt mandag morgen omkring halvvejs med at rydde op efter brokollapset og har i første omgang fokus på at rydde det sydgående spor mod København.

Direktoratet skal ved middagstid mandag have et møde med entreprenørerne ved motorvejsbroen, hvorefter det muligvis vil kunne siges, hvornår broen præcist åbner igen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip