Broløb giver køer på motorvejen mod Storebæltsbroen

Turen over Storebælt i bil tog lørdag en del længere tid end normalt. Halvdelen af broen var spærret af, da omkring 12.000 løbere skulle løbe en halvmaraton på broen fra Korsør på Sjælland til Nyborg på Fyn.

Omkring klokken 19.30 er situationen dog ved at blive normaliseret, oplyser Storebælt. Sidste løber er kommet i mål - og der er tæt trafik over broen.

- Der var et par kilometers bilkø i løbet af dagen, siger vagtchefen fra Fyns Politi Kim Munksgaard.

- Det var dels løbernes skyld. Men også bilisternes. Nogle af dem satte farten ned for at se nærmere på løberne - og det gjorde ikke køen mindre, siger vagtchefen til Ritzau.

Bilisterne måtte hele lørdag eftermiddag væbne sig med tålmodighed, da løberne havde fået den ene side af broen til løbet fra klokken 16, hvor startskuddet til Broløbet gik.

Biltrafikken over broen var lørdag omlagt til de vestgående spor, som er retningen mod Fyn. Og den tilladte hastighed var sat ned til 80 kilometer i timen.

Og allerede en time før løbet gik i gang, var trafikken tæt i Korsør, og politihjemmeværnet hjalp Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med at dirigere trafikken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip