Bror og søster planlægger at få et barn sammen - men det er ikke incest

Det er ikke incestiøst, fastslår Samuel Leighton-Dore, om sine kommende planer om at få et barn med sin søster.

Han fik ifølge eget udsagn ideen, da han var småberuset:

- Jeg foreslog min søster ideen, da vi begge to var en smule fulde til en familiesammenkomst. Til min store overraskelse hvinede hun af fryd over ideen: “Lad os gøre det!”, sagde hun.

Samuel Leighton-Dore er dog ikke helt klar til at sætte et barn i verden på nuværende tidspunkt. Der skal en fast indkomst til og lidt mere ro på, før han når så langt, men de to søskende har tænkt sig at fuldføre planen en dag, som han fortæller i et indlæg på sitet Mamamia.

Der er ikke tale om incest, understreger han igen – og ingen skal i seng med hinanden, hvilket måske kan virke forvirrende – og det er det også for Samuels mor især. Når hun prøver at forklare venner og bekendte, at hendes eneste kommende barnebarn er frugten af hendes to børns “arbejde”, så får hun altid en lidt sær grimasse i ansigtet og “øh’er” en del.

Historien er denne: Samuel er homoseksuel, men ønsker sig brændende et barn en dag. Det kan selvsagt ikke lade sig gøre, at to mænd biologisk får barnet, men Samuel vil alligevel gerne opfylde drømmen om, at deres kommende baby har lidt af dem begge i sig.

- Det er den eneste mulighed for, at min partner og jeg kan kippe med hvert vores biologiske flag i vores fremtidige børns DNA, og det sker ved, at min søster donerer et æg, uddyber han.

Søsteren skal ikke bære barnet; det skal en rugemor derimod. Barnet kommer således til verden ved, at et af søsterens æg bliver befrugtet med Sams partners sæd, men altså fødes af en rugemor.

- Kald mig selvisk, kald mig forfængelig, kald mig ulækker, men jeg kan ikke komme i tanke om noget mere spændende og særligt end at se små træk af mine forældre i ansigt og personlighed hos mit barn. Jeg vil gerne se glimt af min fars omsorg og hang til underlig eksistentiel litteratur. Jeg vil gerne se træk af min mors temperament og glemsomhed. Jeg vil gerne se min søsters dynamiske kreativitet og dådyrøjne. Og jeg vil også gerne se min partners forældre i barnet.

Kan du forstå Samuel og hans søsters valg?

Læs også: Debatten raser: Skal det offentlige betale for at transkønnede får fertilitetsbehandling?

 

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip