Brostensetape kommer ubelejligt for såret hollænder

Det er et såret Tour de France-felt, der tirsdag eftermiddag stifter bekendtskab med syv passager med brosten på den 223,5 kilometer lange 4. etape.

Mandagens massestyrt kostede ikke blot seks ryttere den videre deltagelse i Touren, men den efterlod også skrammer, sår og ømme led hos en lang række af de tilbageværende.

En af de hårdt medtagne er Laurens Ten Dam (LottoNL-Jumbo), der slog sin ene skulder af led i styrtet og måtte have en læge til at sætte den på plads, inden han kunne køre videre.

Ten Dam kom småhaltende ud af holdbussen inden starten i Seraing tirsdag formiddag, og han kunne godt have ønsket sig en noget anden etape, end den der venter forude.

- Det gør ondt, og jeg ville meget hellere have haft en flad etape i dag i stedet for brostenene, siger Laurens Ten Dam, som dog alligevel blæser til angreb på sine holdkammeraters vegne.

- Som hold skal vi alligevel forsøge noget. Vi skal jagte etapesejren. Specielt Sep Vanmarcke kan gøre det godt på sådan en etape, mener den hårde hollænder.

Ud over at skulle kæmpe med smerter og skavanker på en etape, hvor cyklen kommer til at ryste godt og grundigt, skal rytterne også tage højde for, at brostensetaperne normalt er garanti for nervøs kørsel.

Sidste år styrtede Chris Froome eksempelvis to gange, inden feltet var nået frem til brostenene, og mange andre måtte en tur i asfalten undervejs.

- Man er bare ekstra nervøs før sådan en etape, siger Tinkoff-Saxos Michael Rogers.

- Vi har alle set, hvad der er sket de seneste gange, Tour de France er blevet kørt på brosten, og vi ved, at stort set alt kan ske.

- Jeg tilslutter mig dem, der siger, at man ikke kan vinde Touren i dag, men man kan tabe den, siger Michael Rogers.

Seks af etapens syv brostenspassager befinder sig inden for de sidste 50 kilometer inden målstregen i Cambrai i Nordfrankrig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip