Browns familie er dybt skuffet over Ferguson-afgørelse

Familien til den sorte teenager Michael Brown, der i august blev skuddræbt af en hvid politibetjent i USA, er "dybt skuffet" over, at der ikke bliver rejst tiltale mod betjenten Darren Wilson, som affyrede de dræbende skud.

Det oplyser familien i en pressemeddelelse, efter at en storjury natten til tirsdag dansk tid har afgjort, at der ikke skal rejses tiltale for drab i sagen, der har sit omdrejningspunkt i byen Ferguson.

- Vi er dybt skuffede over, at vores barns drabsmand ikke kommer til at stå over for nogen konsekvenser for sine handlinger, skriver familien.

Samtidig opfordrer de pårørende dog til fredelige demonstrationer. Tidligere har der været voldsomme uroligheder i gaderne, da drabet på 18-årige Brown ifølge demonstranter viser, at sorte amerikanere bliver behandlet skidt i forhold til deres hvide medborgere.

- Selvom vi forstår, at mange andre deler vores smerte, beder vi jer bruge jeres frustrationer på en måde, der kan skabe positive forandringer. Vi er nødt til at arbejde sammen for at fikse det system, der tillod dette at ske, skriver familien og opfordrer blandt andet til, at alle betjente i landet kommer til at bære kropskameraer.

- Vi beder respektfuldt om at demonstrere fredeligt. At besvare vold med vold er ikke den rigtige reaktion. Lad os ikke bare lave støj, lad os gøre en forskel, hedder det i meddelelsen.

Lokale sikkerhedsstyrker har op til offentliggørelsen af storjuryens beslutning forberedt sig på nye uroligheder i den lille forstad til St. Louis. Det frygtes, at spændingerne i byen bryder ud på ny, når Darren Wilson ikke bliver retsforfulgt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip