Browns familie sagsøger politimand efter Ferguson-drab

Familien til den dræbte Michael Brown vil sagsøge politimanden Darren Wilson, som skød og dræbte den sorte teenager sidste år i Ferguson.

Det fortæller familiens advokat Anthony Gray, som ifølge NBC News siger, at sagen vil blive anlagt "meget snart".

Wilson blev onsdag renset i en undersøgelse fra det amerikanske justitsministerium.

Gray fortæller, at man med sagsanlægget vil fremlægge et "mere tydeligt og mere præcist billede af," hvad der skete, da Brown blev skudt i St. Louis-forstaden Ferguson 9. august i fjor.

Den nu tidligere politimand Darren Wilson vil ikke blive retsforfulgt, meddelte det amerikanske justitsministerium onsdag efter en nærmere undersøgelse af sagen.

Efterforskningen konkluderer, at Wilson ikke forbrød sig mod den 18-årige Browns borgerrettigheder.

En storjury har også tidligere besluttet, at der ikke skulle rejses tiltale mod Wilson, der efter episoden har forladt politiet.

Darren Wilson har efter at have skudt Michael Brown forklaret, at han følte sig truet af den fysisk store teenager, som efter politimandens forklaring ikke adlød ordrer og bevægede sig mod betjenten.

Efter nedskydningen udbrød voldsomme uroligheder i Ferguson med kampe mellem civile og politifolk, og forretninger i den overvejende sorte by blev plyndret under volds- og hærværksorgiet.

Samtidig satte drabet fokus på politiets behandling af sorte, og der kom i tiden efter Ferguson-drabet flere tilfælde, hvor sorte mænd blev skudt af hvide politifolk.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip