Brugte computere rejser til de varme lande

Skrevet af John Meyer

28/02/2013

Mest læste i dag

Som led i et projekt organiseret af Landboungdom og Dansk Ungdoms Fællesråd, havner kommunens brugte computere inden længe på en landbrugsskole i Marokko.


De bærbare computere blev oprindelig brugt på forskellige af kommunens skoler, men er blevet skiftet ud. Det skyldes, at kommunen skal leve op til de krav, som regeringen og Kommunernes Landsforening stiller til it-undervisning i Danmark i 2013. Derfor står de brugte computere nu på et lager og samler støv.


Da Landboungdom for kort tid siden efterlyste funktionsdygtige, brugte computere til et projekt i Marokko, var det derfor oplagt for kommunen at donere de brugte computere til projektet.


- Det er meget positivt, at unge landmænd i Marokko kan få glæde af vores gamle computere, siger IKT-konsulent Keld Nielsen, der koordinerer pædagogisk it i kommunen. Han roser projektet i Marokko, hvor Landboungdom står for forskellige workshops, der skal højne undervisningsniveauet på landbrugsskolen. En af de kommende workshops handler om, hvordan man bruger en computer.