Brun alarm: Flere danskere har fået salmonella i Tyrkiet

Flere danskere har denne sommer fået andet en solbrændt kulør og ren afslapning ud af deres ferie til Tyrkiet. Fra maj til juni har 19 danskere pådraget sig salmonellaforgiftning i det solbeskinnede land.

Det skriver rejsesitet standby.dk.

- De 19 ramte danskere er flere end vi plejer at se. Vi har ikke meldinger om et stigende antal salmonella-forgiftede i andre lande, siger epidemiolog Sofie Gillesberg Lassen fra Statens Serum Institut til standby.dk

Trods en stigning vil Statens Serum Institut ikke udsende en advarsel, men Danmarks Rejsebureau Forening skriver i en meddelelse:

Statens Serum Institut melder om et usædvanlig højt antal salmonellasmittede danskere i Tyrkiet denne sommer. De smittede har boet på mange forskellige hoteller og på en række tyrkiske destinationer (blandt andet Alanya, Icmeler, Marmaris og Bodrum). Der er ikke tale om et enkelt hotel med et hygiejneproblem. Fællesnævnere er, at en del af de smittede har boet på All Inclusive hoteller eller som minimum spist morgenmad på hotellet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

DRF skriver også:

Der ses i øjeblikket også et højere antal smittede i andre (nord)europæiske lande. Typen af salmonella, som de syge er ramt af, er salmonella enteritidis, som er den type af salmonella, som tidligere er sat i forbindelse med smitte fra æg. Det kan på nuværende tidspunkt ikke udelukkes, at andre fødevarer kan være kilden til de mange syge. De tyrkiske myndigheder er orienteret.

Det anbefales, at gæster i Tyrkiet får undersøgt hotellernes køkkenhygiejne specielt i forbindelse med buffet’er.

- Salmonellaforgiftning er oftest en fødevarebåren sygdom. Symptomerne er almen utilpashed, diare, ondt i maven, kvalme, opkastning, feber og så videre, siger Sofie Gillesberg Lassen.

Der går en til to dage fra personen smittes til symptomerne viser sig.

- Det er vigtigt at drikke masser af væske, så man ikke bliver dehydreret. Der sker sjældent noget alvorligt, hvis man er normal sund og rask, fortsætter hun.

 

Dagens Gossip