Brutalt millionrøveri sender 40-årig syv år i fængsel

Et ualmindeligt brutalt røveri mod guldsmedeforretningen "Mads Laier Diamanten" i det indre København og besiddelse af stoffer har onsdag kostet en 40-årig mand fra Montenegro syv års fængsel og udvisning for bestandig.

Maskerede røvere lå på lur i et el-skur i en københavnsk baggård om formiddagen 12. juni 2013. Da en ekspedient i guldsmedeforretningen mødte på arbejde og slog alarmen fra, sprang røverne frem.

Ekspedienten fik håndjern på. Han fik gaffatape for munden og rundt om fødderne. Røverne pegede med en "pistollignende genstand" mod ekspedientens hoved, mens de gav ham stød på armene med et ukendt apparat.

- We will kill you, sagde røverne.

De var ude efter nøglen til pengeskabet. De fik den.

Røverne tog 23 ure af mærket Rolex og Omega samt flere smykker og forlod butikken. De tog også ekspedientens guldkæde, der var 133.000 kroner værd. Det samlede udbytte lød på 4.573.000 kroner fra guldsmeden i Rådhusstræde.

Onsdag blev den 40-årige Ljubomir Kuc så idømt syv års fængsel og indrejseforbud for bestandig.

Han måtte i øvrigt slet ikke være i landet på dagen for røveriet, da han tilbage i 2011 blev idømt indrejseforbud for bestandig for et rambuktyveri mod en guldsmed i Herning. Han skyldte et års fængsel fra den dom, og reststraffen er indregnet i onsdagens dom.

Foruden røveriet blev han dømt for at være i besiddelse af 825 gram amfetamin og knap fem kilo hash.

Hans 39-årige kæreste blev idømt fem måneders betinget fængsel for hæleri, da hun var i besiddelse af smykker fra røveriet.

De besluttede begge at anke dommen til landsretten.

Sagen er speciel, blandt andet fordi der ikke var håndfaste beviser mod den 40-årige, men kæden af stærke indicier overbeviste domsmandsretten om, at han var skyldig.

- Det er et helt utroligt stykke godt og grundigt politiarbejde, der afdækkede indicierne og som har taget månedsvis at udføre, siger en tilfreds anklager Stig Fleischer til Ritzau efter dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip