Bruxelles er lukket for flytrafik hele onsdag

Ingen flyver ind eller ud af lufthavnen i Bruxelles i onsdag, oplyser Zaventem-lufthavnen på sin hjemmeside tirsdag aften.

Der er undersøgelser i gang i lufthavnen, hvilket gør det umuligt for lufthavnen at genoptage flytrafikken allerede onsdag. Lufthavnen blev lukket tirsdag efter et angreb.

Flyselskaberne SAS og Brussels Airlines flyver fra Danmark til Zaventem-lufthavnen i Bruxelles. Begge selskaber har aflyst alle afgange onsdag.

- Bruxelles lufthavn er lukket hele dagen i morgen, og derfor er alle vores fly fra Københavns Lufthavn til Bruxelles aflyst.

- Vi prøver at finde løsninger for vores passager sammen med de andre flyselskaber, vi samarbejder med. Det er alt, jeg kan sige, på dette tidspunkt, siger Geert Sciot, talsmand for Brussels Airlines.

Brussels Airlines fly fra Billund til Bruxelles er ligeledes aflyst.

Både SAS og Brussels Airlines har gjort det muligt at få refunderet eller ombooket sin flybillet. Hos SAS kan passagerer for eksempel vælge at flyve til nærliggende lufthavne i stedet for Bruxelles.

- Vi har fået informationen om, at lufthavnen er lukket. For vores passagerer betyder det, at alle fly fra København til Bruxelles i morgen bliver aflyst. Der er to afgange - en om morgenen og en om aftenen.

- Vores passagerer får information via sms, hvis deres fly er blevet aflyst. De skal kontakte kundeservice for at få booket deres billet om til et senere tidspunkt eller til en anden lufthavn, siger Cathrine Sandegren, der er pressekontakt hos SAS.

Onsdag vil lufthavnen i Bruxelles vurdere, hvornår flytrafikken kan genoptages.

Bruxelles blev tirsdag ramt af to angreb. Det første ramte Zaventem-lufthavnen, hvor der var eksplosioner omkring klokken otte tirsdag morgen. Lidt over en time senere blev en metrostation også ramt af en eksplosion.

Ifølge den belgiske sundhedsminister har 31 personer mistet livet ved angrebene, mens omkring 250 er sårede.

/ritzau/

 

Dagens Gossip