Bruxelles udsætter solidaritetsmarch

En planlagt march søndag vendt mod frygt efter de blodige bombeangreb i Bruxelles' lufthavn og metro er blevet udsat af arrangørerne.

Det sker, efter at de belgiske myndigheder har bedt landets indbyggere om ikke at deltage marchen, da det er farligt for sikkerheden.

- Vi opfordrer borgerne til ikke at gennemføre denne manifestation, siger indenrigsminister Jan Jambon. Han henviser til, at der er forhøjet alarmberedskab efter angrebene, der kostede 31 mennesker livet, og som sårede 300 andre.

Arrangørerne af demonstrationen siger, at marchen har til formål at vise, at Bruxelles og landet i sin helhed nægter at lade sig kyse af terrorisme, og at den er et udtryk for sammenhold.

- I denne uge blev vi, Belgiens indbyggere, angrebet. Det var rettet mod alt, hvad vi tror på, vores traditioner, vores rettigheder og vores frihed, hedder det i en erklæring.

- Den første reaktion på sådanne hændelser er at trække sig tilbage, men ved nærmere eftertanke ved man, at frygt må give plads til håb og til forsvar af vore værdier, hedder det videre.

Bruxelles' borgmester, Yvan Mayeur, siger, at han anerkender og deler disse følelser, men han mener, at det er bedst at udsætte marchen.

- Lad og give sikkerhedstjenesten plads til at gøre, hvad der skal gøres. det er bedst at udsætte marchen nogle uger, siger han.

Belgien sænkede sikkerhedsniveauet fra højeste til næsthøjeste niveau torsdag. Sikkerhedsniveauet blev sænket fra fire, der er det højeste, til tre, som er det næsthøjeste på skalaen.

- Det betyder, at der ikke er nogen umiddelbar trussel, sagde Jambon i et interview med den belgiske tv-kanal RTL.

Soldater har patruljeret flere steder i Bruxelles, siden i alt tre selvmordsbomber ramte byens internationale lufthavn og en metrostation, der ligger tæt ved EU-institutionerne.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip