Brylle: Belgiens VM-hold er som Danmark i 80'erne

Tirsdag klokken 18 dansk tid træder en af VM-slutrundens store outsidere ind i turneringen, når Belgien møder Algeriet.

Belgierne er med ved verdensmesterskaberne for første gang siden 2002, men bliver alligevel omtalt som et hold, der kan blande sig i kampen om trofæet, fordi man har en meget talentfuld trup bestående af spillere fra de bedste ligaer i Europa.

Den tidligere danske landsholdsspiller mener, at Belgien har kvaliteten til at nå langt, og han sammenligner holdet med det danske landshold, som han selv var en del af ved EM i Frankrig i 1984, og som nåede semifinalen i sin første slutrunde.

- Da havde vi jo også en masse gode spillere, der var kommet til store klubber rundt omkring i Europa, og det er det, der er sket i Belgien over de seneste fire-fem år. Det er dygtige spillere, som spiller fast, og derfor er der også noget at have optimismen i, siger han.

Kun tre spillere i Belgiens 23-mands-trup spiller til daglig i den belgiske liga. Og med folk som Manchester Citys anfører Vincent Kompany, Chelseas midtbanetalent Eden Hazard, Evertons lejesvend Romelu Lukaku og Atletico Madrid-målmand Thibaut Courtois er belgierne stærkt besat i alle kæder.

- Problemet kan være, at de ikke har den fornødne erfaring udi at spille slutrunder og være længe væk hjemmefra.

- Det er derfor svært at sige, hvad der sker, hvis holdet taber en kamp. Men jeg tror også, at de i Marc Wilmots har en god træner, der kan holde sammen på sine spillere, mener Kenneth Brylle.

Belgiens bedste VM-resultat blev opnået i 1986, hvor man nåede semifinalen, selv om det kun lykkedes at vinde en enkelt af de syv kampe.

I 2002 spillede belgierne uafgjort med Japan og Tunesien og vandt 3-2 over Rusland i den sidste gruppekamp. Det gav en andenplads i puljen og en plads i ottendedelsfinalen, hvor Brasilien vandt 2-0.

Bayern München-forsvareren Daniel van Buyten er den eneste spiller fra den nuværende trup, der var med dengang sammen med træner Marc Wilmots.

/ritzau/

 

Dagens Gossip