Budgetloft skal redde fremtiden for Formel 1

De økonomiske forskelle på holdene i Formel 1 er blevet så store, at det kan være en trussel for sportens fremtid.

Marussias sportsdirektør Graeme Lowdon mener, at der er behov for mere jævnbyrdighed, hvis ikke, at Formel 1 skal miste sit tag i publikum. Han mener, at et budgetloft vil gavne motorsportens kongeklasse.

- De vigtigste er ikke kørerne eller holdene. Det vigtigste er fans'ene, siger Lowdon til autosport.com.

- Fans'ene vil se spektakulære og jævnbyrdige løb - alt det, der gør Formel 1 så godt. Vores synspunkt er, at vi kan lære meget ved at se på, hvad man har gjort i andre sportsgrene.

- De sportsgrene, der har oplevet den største økonomiske vækst, har indført to ting - en form for økonomisk kontrol og en mere retfærdig fordeling af pengene, siger Marussia-bossen.

Marussia er et af de mindste hold i Formel 1, mens Kevin Magnussens McLaren-mandskab hører til blandt de største.

Holdene i Formel 1 er torsdag indkaldt til et møde i England, hvor de skal forsøge at nå til enighed om et fremtidigt budgetloft.

Det er dog ikke kun de enorme forskelle på budgetterne, der adskiller holdene i Formel 1. Også fordelingen af præmiepenge er stor.

De største hold som Ferrari og Red Bull henter ifølge autosport.com op imod 900 millioner kroner ind i præmiepenge om året, mens hold som Sauber, Williams og Force India må nøjes med omkring 270 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip