Buffet for bakterier: Så klamt er dit tastatur

Rådet for Bedre Hygiejne sætter i denne uge fokus på, at god hygiejne reducerer risikoen for sygdom ved at mindske spredning af bakterier.

I Sønderborg Kommune bliver ugen blandt andet udnyttet til at sætte fokus på hygiejnen på kontorarbejdspladsen, skriver kommunen selv i en pressemeddelelse

En buffet for bakterier
Computertastaturet er en buffet for bakterier. Kontormedarbejdere i Sønderborg Kommune fik mandag besøg af ergonomikonsulent Conny Lund Eskildsen, der viste, at god hygiejne også er vigtigt, når man arbejder på kontor.

- Det er faktisk mere hygiejnisk at spise madpakke på toilettet end ved tastaturet, fortalte ergonomikonsulent Conny Lund Eskildsen, mens hun demonstrerede, hvordan man med en speciel rensepind til tastaturet, kan komme ned under tasterne og fiske lidt af hvert op. Tasterne og musen fik en tur med renseservietten, inden skærmen blev støvet af og tørret efter med en antistatisk klud, der er med til at mindste den tunnel af støv, der ellers opstår mellem skærmen og den person, der sidder foran skærmen.

Stop smitten
Det er ikke kun os selv, det går ud over, hvis vi ikke holder vores hænder og arbejdspladsen ren. Vi bærer smitten videre til dem, vi deler dørhåndtag, kaffekande og indkøbsvogn med.

- I løbet af en normal arbejdsdag kan bakterier fra én person sprede sig til halvdelen af kollegaerne, forklarer Sønderborg Kommunes hygiejnekonsulent Joan Anita Clausen, der havde planlagt hygiejneaktiviteten for et par afdelinger i kommunen - blandt andre Jobcenteret og kommunikationsafdelingen.

- Det er vigtigt at holde sin kontorarbejdsplads og sit tastatur rent – det gælder også ved hjemmecomputeren. Det er bare små ændringer i hverdagen, der skal til, hvis vi vil undgå at smitte hinanden her op til influenzasæsonen”, slutter Joan Anita Clausen.

5 tip til et efterår uden forkølelse
Med små praktiske ændringer i hverdagen er du godt på vej til et efterår uden forkølelse for både dig selv, din familie og dine kollegaer. Sønderborg Kommune har i anledning af Hygiejneugen samlet fem gode hygiejneråd, som du finder på kommunens hjemmeside.

1.      Vask hænder med vand og sæbe
2.      Brug håndsprit som alternativ til håndvask
3.      Ryd op og luft ud
4.      Host og nys i albuen i stedet for i hånden
5.      Vask undertøj, håndklæder og lignende ved 60 grader

 

Dagens Gossip