Bulgarske lastbilchauffører svarer igen på græsk blokade

Siden slutningen af januar har græske landmænd kontinuerligt blokeret landets største trafikårer og grænser til nabolandene. Det sker i protest mod varslede nedskæringer i pensionerne.

Blokaderne skaber frustration hos lastbilchaufførerne i nabolandet Bulgarien. De har derfor valgt at blokere grænseovergangene mellem de to lande i protest mod de græske blokader, skriver Reuters.

Det skaber lange køer ved grænsen, og lastbiler, der ikke har tid til at holde i kø, må i stedet køre gennem Makedonien og Tyrkiet for at komme frem.

De græske blokader har fået den bulgarske premierminister, Bojko Borisov, til at anklage Grækenland for "bevidst at skade bulgarere".

- Landmændene strejker i Grækenland mod en ny lov omkring sociale ydelser. Der mere end hundrede blokader, og hver blokade har sin egen komité, der afgør, hvornår der er åbent eller lukket.

- Og nu har de bulgarske lastbilchauffører valgt at lukke grænsen på deres side også. Det virker utroligt, hvad der foregår. Det er meget kaotisk, siger landechefen for den internationale transportvirksomhed DSV i Grækenland, George Kachos, til Ritzau.

Grænsen mellem Bulgarien og Grækenland er ifølge George Kachos fuldstændigt lukket, og der holder "hundredtusinder" af lastvogne og trailere i kø i området.

DSV er dog fortsat i drift, da man vidste, at der ville blive problemer og derfor kan bruge andre ruter.

- Vi kan bruge den vestlige rute i stedet. Så vi sejler med færge til Italien og kommer rundt på den måde. Det tager længere tid og koster flere penge, men det er en midlertidig løsning.

- Inden for Grækenland kan vi bruge alternative ruter. Det går meget godt indtil videre, siger George Kachos.

Da de græske blokader er kontrolleret af selvstyrende komiteer, er det svært at sige noget om, hvornår situationen bliver bedre, fortæller landechefen.

Næste uge skal den græske premierminister dog mødes med de strejkende landmænd, hvilket kan give en løsning.

- Det er en svær situation, men vi gør, hvad vi kan, siger George Kachos.

/ritzau/

 

Dagens Gossip