Bundesligaklubben Stuttgart fyrer træneren

Bundesligaklubben VfB Stuttgart har fyret træner Thomas Schneider.

Det meddeler klubben søndag på sin hjemmeside.

Klubben har også allerede indgået en aftale med Schneiders afløser - det bliver den 60-årige hollænder Huub Stevens, som har været i et hav af klubber og blandt andet vandt UEFA Cuppen med Schalke 04 i 1997.

- Den nuværende sportslige situation har krævet, at klubbens ansvarlige tog dette ubehagelige skridt. Bestyrelsen har taget beslutningen sammen med Thomas Schneider, siger bestyrelsesformand Bernd Wahler i pressemeddelelsen på klubbens hjemmeside.

Den danske landsholdsspiller William Kvist er stadig formelt på kontrakt i Stuttgart, men han er for tiden lejet ud til Fulham i Premier League. Han nød i første omgang godt af, at Thomas Schneider blev forfremmet fra assistent til cheftræner, da Bruno Labbadia blev fyret i august sidste år.

Men med tiden røg Kvist også på bænken under Schneider.

Bestyrelsen havde tidligere bakket Thomas Schneider op, men uafgjort 2-2 mod bundholdet Eintracht Braunschweig lørdag blev altså alligevel for meget.

VfB Stuttgart er placeret lige over nedrykningsstregen i Bundesligaen med 20 point for 24 kampe. Under stregen har Hamburger SV også 20 point, Freiburg 19 og Eintracht Braunschweig 17 - Freiburg endda for en kamp færre.

Huub Stevens bliver Stuttgarts tredje træner i denne sæson, og Stuttgart-ledelsen håber, at han kan redde klubben fra en truende nedrykning - som han gjorde for HSV i 2007.

/ritzau/

 

Dagens Gossip