Burnley er igen klar til Premier League

Den engelske fodboldklub Burnley er igen klar til at optræde i Premier League efter fire sæsoners fravær fra den bedste række.

I mandagens tredjesidste runde skulle holdet vinde hjemmekampen mod Wigan for at eliminere den sidste tvivl, og det skete med en sejr på 2-0.

Ashley Barnes og Michael Kightly scorede målene inden pausen, og efter en målløs anden halvleg kunne oprykningsfesten begynde.

Topholdene i Championship har været suveræne i denne sæson, og det har længe lignet et spørgsmål om tid, inden Burnley ville sikre sig den anden direkte oprykningsplads endeligt.

Den første sikrede Leicester med den danske målmand Kasper Schmeichel sig allerede den 5. april.

Burnley var senest i Premier League i sæsonen 2009/10, men klubben rykkede ned efter én sæson i den ombæring. Da var det første gang i 33 år, at Burnley spillede i den bedste engelske række.

Der skal findes en tredje oprykker til Premier League, og den skal traditionen tro findes i et oprykningsspil mellem nummer tre til seks i rækken.

Derby og Queens Park Rangers er allerede sikre deltagere i det spil i kraft af deres aktuelle placeringer som nummer tre og fire, og Wigan på femtepladsen er næsten også sikker på en plads. Herefter er der hård kamp om sjettepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip