Busquets redder Barcelona i sidste sekund

admin

|

01/12/2014

Dagens topnyheder

Barcelona kæmper hårdt for at holde snor i flyvende Real Madrid i toppen af den spanske liga, og titelaspiranterne kom i sandhed på hårdt arbejde, da de slog Valencia med 1-0 på udebane søndag aften.

Catalonierne måtte vente helt til 93. minut, inden sejrsmålet endelig kom, da Sergio Busquets udnyttede en returbold fra Valencias målmand efter et hjørnespark.

Bolden nåede knapt nok at blive givet op igen, inden dommeren fløjtede af for en kamp, hvis dramatiske højdepunkt altså kom i de allersidste sekunder.

Det var ellers ikke fordi, træner Luis Enriques tropper manglede målchancer til at score tidligere, men til alt uheld faldt ingen af dem til Lionel Messi.

Til gengæld var Luis Suarez flere gange tæt på, men generelt var Barcelona kommet på en stor udfordring mod et hjemmehold, der forsvarede sig godt.

Valencia har haft en fornuftig start på sæsonen og ligger på femtepladsen efter syv sejre i de første 13 kampe. Træner Nuno Espirito Santo har samlet et solidt hold, der organiserer sig godt på banen.

Det lykkedes Valencia at holde Messi væk fra de farlige områder, og da hverken Neymar eller Suarez udviste den sædvanlige farlighed, lignede det en målløs kamp, indtil Busquets ødelagde hjemmepublikummets humør i de sidste sekunder.

Barcelona rykker dermed forbi Atlético Madrid og op på andenpladsen med 31 point. Det er to færre end førende Real Madrid.

/ritzau/