Busser styrtede i flod da bro brød sammen i Indien

Mindst 22 personer savnes, efter at to busser og flere andre køretøjer styrtede ned i en oversvømmet flod, da en gammel bro kollapsede på vejen mellem mellem Mumbai og Goa i den vestlige del af Indien.

Det oplyser myndighederne til BBC.

Over 120 redningsarbejdere og dykkere er sat ind i en redningsaktion, som er vanskeliggjort af den voldsomme regn.

To omkomne er bjærget.

- Redningsmandskab har hverken set køretøjer eller overlevende, siger en talsmand for politiet, Sanjay Patil, flere timer efter at broen styrtede sammen.

Broen ligger 170 kilometer fra Mumbai på en større vej, der forbinder Indiens finanscentrum med turismestaten Goa.

- Kraftig strøm og oversvømmelser efter monsunregnen har sandsynligvis fået broen til at styrte sammen, siger delstatsminister Devendra Fadnavis.

- Vi har gennemsøgt en strækning på en kilometer af floden nær broen. Busserne er ikke at se, siger Rakesh Ranjan fra Indiens katastrofeministerium.

Flere steder i Indien er blevet ramt af store regnskyl i den seneste tid.

Mindst 183 mennesker er omkommet, og op mod otte millioner er blevet tvunget væk fra deres hjem i fire indiske delstater under monsunregnens oversvømmelser.

Monsunregnen varer fra juni til september.

I nabolandet Nepal er 84 mennesker omkommet, og 37 er blevet kvæstet under uophørlig styrtregn. Mindst 10 er meldt savnet.

I Bangladesh er mindst 42 omkommet under oversvømmelser, mens omkring 1,5 millioner er blevet berørt af oversvømmelserne, siger embedsmænd.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip