Butiksansatte vil have flere kroner i lønposen

110.000 butiksansatte i detailhandlen har en klar forventning om flere kroner i lønningsposen. HK Handel, der repræsenterer de butiksansatte, indleder fredag forhandlingerne med arbejdsgiverne i Dansk Erhverv om nye vilkår for ansættelse og løn.

- For vores medlemmer er mere i løn helt klart det vigtigste, og det budskab tager vi med ind til forhandlingsbordet med arbejdsgiverne.

- Men vi har også en række andre krav med fra medlemmerne, blandt andet at vi kigger på mulighederne for at skabe flere fuldtidsstillinger og på at gøre det nemmere og mere attraktivt at efteruddanne sig, siger formanden for HK Handel, Per Tønnesen.

Han understreger, at det, der står højst på listen er dog mere i løn.

- Vores primære mål er at få så meget, vi kan i kroner og ører - enten i form af løn, tillæg eller andre satser, siger Per Tønnesen.

I weekenden blev der forhandlet en aftale på plads for 240.000 lønmodtagere på industriområdet mellem Dansk Industri og lønmodtagerne i CO-industri.

Forliget udstikker linjen for de øvrige overenskomster på det private arbejdsmarked. HK Handel er dog ikke begejstret for industriforliget. Og derfor er der dækket op til svære forhandlinger med arbejdsgiverne i Dansk Erhverv.

- Der er lagt op til nogle meget svære forhandlinger. Mange af elementerne i industriforliget er ikke noget, der er særligt interessant for vores medlemmer, og derfor skal vi have mere end industrien for at kunne lave en aftale.

- Derfor er min vurdering, at det bliver et vanskeligt forløb denne gang, siger Per Tønnesen, formand for HK Handel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip