Butikscenter i Hellerup er brudt i brand

Det brænder voldsomt i en bygning i Hellerup, som huser Experimentarium og et butikscenter. Begge dele er lukket i øjeblikket, da bygningen er under ombygning.

Ifølge Experimentariums administrerende direktør, Kim Herlev, opstod branden under arbejde med at lægge tagpap på bygningen.

Det var to personer, som var i gang med at lægge tagpappet på. Den ene er ifølge Kim Herlev faldet ned og kommet lettere til skade med den ene fod, mens den anden er indlagt til observation for røgforgiftning.

- Der er heldigvis ikke tale om alvorlige skader for de to personer. Branden opstod eksplosionsagtigt, og den har spredt sig til bygningen ved siden af. I øjeblikket kæmper man med at forhindre, at den spreder sig til yderligere en bygning, siger Kim Herlev.

Vagtchef hos Nordsjællands Politi Ulrik Lindén bekræfter, at der er opstået en voldsom brand. Han kan også bekræfte, at en person er kommet lettere til skade.

- Det hele er under ombygning, så der er ikke besøgende eller kunder i bygningen. Derfor har jeg ikke melding om, at det har været nødvendigt at evakuere nogen, siger vagtchefen.

Han kan ikke sige noget nærmere om, hvordan branden er opstået.

Ritzaus medarbejder på stedet fortæller, at der står store flammer ud fra bygningens tag, og der er kraftig røgudvikling. Røgfanen kan ses fra det meste af Storkøbenhavn.

Brandfolk på stedet har ifølge Ritzaus medarbejder bedt de cirka 200 brandturister og journalister om at gå væk længere væk fra bygningen, da branden udvikler "giftig røg". Dette er endnu ikke bekræftet officielt.

- Det tyder på, at det breder sig. Der kommer flere og flere flammer, og det ser ud til, at ilden har fået godt fat i bygningen ved siden af, siger Ritzaus medarbejder på stedet.

Ifølge Københavns Brandvæsen er 19 udrykningskøretøjer i øjeblikket på stedet.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip